Verhaal van het DLC Café: maak kennis met Marco en Mirjam!


Marco en mirjam - gastheer en gastvrouw DLC Café

Een zonovergoten vrijdag om 15:30. Het café sluit om 16:00 maar de laatste gasten hebben nog geen zin om te vertrekken. Buiten op het terras zitten nog wat mensen van de zon en een heerlijk drankje te genieten. Binnen maakt serveerster Robin een verse muntthee klaar. Mirjam brengt deze naar de mevrouw aan het tafeltje om de hoek en loopt daarna samen met Marco met me mee voor het interview. Tijd voor het verhaal van het DLC Café!

Waar het allemaal begon
Het begon allemaal bij de Albert Heijn, waar Marco al 27 jaar werkte als slager. Na 20 jaar trouwe dienst begon hij na te denken over zijn jongensdroom. "Ik wilde vroeger kok worden, net als mijn vader en moeder. Zij werkten allebei in de horeca", vertelt Marco. "Toen was ik 18 en mijn vader waarschuwde me: als jouw vrienden staan te feesten, sta jij in de keuken. Daarom koos ik er toen voor om slager te worden. Op die manier was ik toch bezig met lekker eten bereiden." De laatste jaren kreeg Marco steeds meer zin om zijn eigen lunchroom te beginnen en toen kwam het DLC Café op zijn pad. Mirjam is van nature een echte gastvrouw en wordt helemaal blij van mensen om haar heen. Zij werkte dus graag mee aan het waarmaken van die droom.

Wat maakt het DLC Café zo bijzonder?
Op de vraag wat het DLC Café zo leuk maakt en waarom mensen hier echt een keer koffie moeten komen drinken weet het stel snel antwoord te geven. De unieke locatie op Station Soestdijk maakt deze plek extra speciaal. Het treintje dat langskomt, de geschiedenis en de bijzondere inrichting dragen bij aan een gemoedelijke sfeer. "Maar ons personeel is ook echt vriendelijk", vertelt Mirjam. "Hier voelt een gast zich echt gast." Dit wordt meteen door Marco bevestigt: "Ja, die persoonlijke sfeer vinden we heel belangrijk! Een mes mag best een keer scheef liggen, maar het personeel moet altijd vriendelijk zijn. Voor gasten moet dit een beetje als thuis voelen." Je ziet dit ook terug in de inrichting van het Café.

Vertel het verhaal door!
Wat Marco en Mirjam zo leuk vinden aan werken bij het DLC Café? Heel veel! "Ik vind het leukste aan het werk hier om een gezellig praatje te maken met gasten en mensen echt in de watten te leggen", vertelt Mirjam. Marco zegt: "In de keuken ben ik helemaal in mijn element. Ik hou ervan om van ieder broodje een prachtig, en bovendien een lekker, geheel te maken! Ook de feestjes bij het Café vind ik altijd leuk en gezellig." Marco en Mirjam sturen hun gasten het liefst naar huis met een blij en enthousiast gevoel. Het mooiste is als ze het verhaal van het DLC Café doorvertellen. "En dat doen ze ook al!" vertelt Mirjam. "We ontmoeten vaak mensen die zijn getipt door anderen! Bovendien bestaat ongeveer de helft van onze bezoekers uit vaste gasten."

Feestjes op het station
Er worden in het DLC Café ook heel wat feestjes gevierd! Verjaardagen, jubilea, maar ook bruiloften. "Deze locatie is perfect voor leuke feestjes", vertelt Mirjam. "De trein stopt namelijk voor de deur, dus de gasten kunnen lekker een paar drankjes doen en met de trein weer terug naar huis." Het DLC Café is ook een perfecte plek voor vergaderingen. Je kunt hier ontspannen overleggen en krijgt tussendoor heerlijke hapjes en drankjes voorgeschoteld. Bovendien krijg je in een inspirerende omgeving vaak de beste ideeën. En daarvoor zit je bij het DLC Café wel goed!

Lekker lunchen of gezellig bijkletsen onder het genot van een borrel? Reserveer alvast je plekje!

Reserveren

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in.